BEMIND: A CooperVision online marketing ügynöksége.

CooperVision: A világ egyik legnagyobb kontaktlencsegyártója. Termékeiket világszerte több mint 100 országban forgalmazzák. Kínától Európáig és Afrikától az amerikai kontinensig segítenek az embereknek, hogy jobban láthassanak.

BEMIND: A CooperVision Magyarország marketing ügynöksége.

CooperVision esettanulmány

A CooperVision Magyarország márkafelügyeletét 2014 óta látjuk el, amely elsősorban B2B marketingkommunikációs feladatokat jelent, másodsorban pedig fogyasztói, azaz B2C márka -és termékkommunikációt.

Feladatunk

A CooperVision, mint gyártó cég nem végez a közvetlen fogyasztók felé történő kereskedelmi tevékenységet, hanem az optikus partnereiken keresztül vásárolhatóak meg a kontaktlencséik és a hozzá tartozó kiegészítő szem- és kontaktlencse ápolási termékek.

Az együttműködés természete innentől kezdve számunkra kiemelkedően érdekes és kihívásokkal teli, hiszen itt nem alkalmazhatjuk a jól bevált és kiszámítható eredményeket produkáló online és offline marketing aktivitásokat (pl. nyereményjátékkal összekapcsolt online vagy eladáshelyi termékpromóció), hanem elsősorban sales orientált tevékenységeket találtunk ki és valósítottuk meg.

Aktivitások

A marketing aktivitásainknak több stratégiai célt kellett szolgálni:

  • Építsük a márkát.
  • Támogassuk az értékesítést.
  • Edukáljuk a fogyasztókat.

A stratégia és akcióterv elkészítésekor ezért olyan mixet találtunk ki, amely egymásra épülve időben és térben fokozatosan kiemeli a márkát a célcsoport számára releváns csatornákon keresztül. A kommunikáció során az alábbi eszközöket vetettük be:

  • PR megjelenések nagy látogatottságú portálokon (médiavásárlás)
  • Saját médiafelületekhez kapcsolódó keresőoptimalizálás és keresőmarketing
  • Közösségi marketing
  • Tartalomfejlesztés

Eredmények

Az első egy éves adatok ismeretében boldogok vagyunk, mert a CooperVision piaci eredményeihez növekedéséhez mi is hozzájárultunk.

Végezetül

Nagy örömmel tölt el bennünket a tény, hogy olyan emberekkel dolgozhatunk együtt, mint a CooperVision kereskedelmi vezetői. Köszönjük!

További munkáink és esetek.